Waarom Thérèse 2023?

UNESCO

Om de twee jaar, kiest de Unesco enkele persoonlijkheden uit die, ieder op zijn manier, een wereldwijde uitstraling hebben en menselijke waarden bevorderen in dienst van de vrede. Vanuit Lisieux, heeft Frankrijk, gesteund door België en Italië, Thérèse van Lisieux voorgesteld. Zij is geboren in 1873 en gestorven in 1897. Haar geschriften hebben het geestelijk leven getekend van miljoenen mensen wereldwijd. En de Unesco heeft de kleine Thérèse weerhouden.

Op 2 januari 2023 vieren we de 150ste verjaardag van haar geboorte. Thérèse is vooral gekend door haar geschriften. Dit Unescojaar is een kans om de boodschap van het leven van Thérèse, een boodschap van liefde en vrede wereldwijd te laten klinken. Door de diepte van haar leven spreekt zij een taal die alle grenzen overschrijdt: de taal van de Liefde.

MARIA PELLEMANS

Voor Vlaanderen en Brussel doet zich daarbij nog een bijzonder toeval voor. Maria Pellemans, parochiaan van Koekelberg, werd 100 jaar geleden, op 22 maart 1923, wonderbaar genezen door de heilige Thérèse. Haar genezing is doorslaggevend geweest voor de heiligverklaring van Thérèse.

Haar aangrijpend getuigenis kan je hier lezen.

%d blogueurs aiment cette page :
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close