7 weken tussen PASEN en PINKSTEREN

Onder het thema « Geloven in de Liefde », « De lift die mij naar de hemel moet brengen, dat zijn uw armen, Jezus ! » gaan we met Theresia van Lisieux op weg naar een nieuw Pinksteren. 

De paus vroeg Charis1 initiatieven te nemen die meer mensen leiden naar een nieuw Pinksteren. In dit Theresiaans jaar 2023 willen we dit doen samen met Theresia van Lisieux. Zij is immers vol van de Heilige Geest en daardoor de ideale coach om ons naar zo’n nieuw Pinksteren te leiden.

De coaching van Pasen naar een nieuw Pinksteren gebeurt met wekelijks uitgebrachte video’s van 20 à 25 minuten die telkens een ander aspect van de spiritualiteit van Theresia in de verf zetten. Die video’s eindigen met enkele vragen ter overweging en zetten aan tot verdere verdieping in de week nadien. Met die verfilmde bezinningen hoopt Charis de instap heel laagdrempelig te houden. Wel raadt Charis de deelnemers aan die films niet alleen te bekijken maar samen met anderen (bv. ten huize van, in de parochie, in een gemeenschap, …).

Volgende onderwerpen komen aan bod:

TEASER (= smaakmaker) « over de orkaan van genades na de dood van Theresia ». Deze teaser moet je « goesting » in dit traject geven; (je kan deze teaser vanaf 5 februari vinden op www.charisbelgium.be, onder het tabblad eigen evenementen)

7 BIJDRAGEN van 20 à 25 minuten die in de weken tussen Pasen en Pinksteren samen met een bijhorend tekstboekje en gebedboekje zullen worden toegestuurd aan wie inschreef:
• Het leven van Theresia 
• De genade van Kerstmis
• Thérèsia’s zending op 14-jarige leeftijd 
• De kleine weg van Theresia: nederigheid, overgave en vertrouwen
• De naastenliefde
• Theresia en de Charisma’s 
• De offerande aan de barmhartige liefde

Op www.charisbelgium.be die 5/2 actief wordt, vind je een link naar een film om je meer « goesting » in dit traject te doen krijgen en alle info om je in te schrijven 

  1. Charis werd door de Paus opgericht in 2019. Voor meer info, zie www.charisbelgium.be (actief vanaf 5 februari).
%d blogueurs aiment cette page :
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close